Львів’яни разом з Greenville зробили для пташок 40 годівничок

17

Październik 2015

Фонд зелених технологій Greenville та Житловий квартал «Добра оселя» започаткували у Львові нову традицію — відзначати День добра добрими справами.
Цього разу львів’яни разом з Greenville та «Доброю оселею» допомогли пташкам, які лишаються у міських парках на зиму. У Парку культури дорослі і діти майстрували із заготовок годівнички, які допоможуть пернатим пережити сувору пору. Адже відомо, що пташки, які не відлітають у вирій, потерпають не так від холоду, як від голоду – їжа потрібна їм як джерело енергії. Тож Свято добра ще раз нагадало мешканцям міста: турбуватися про наших менших друзів просто, а робити це – може кожен. Адже тепер у годівнички, зроблені своїми руками, діти та їх батьки протягом зими зможуть приносити їжу для птахів. Не обсмажене і злегка потовчене насіння соняшника, пшениця чи просо, шматки сала, крихти хліба та ягоди горобини або глоду стануть справжніми ласощами для горобців, синичок, сойок, дроздів, галок, чижів. А добра справа, втілена з ініціативи Фонду зелених технологій Greenville та житлового кварталу «Добра оселя», триватиме і далі, протягом всієї зими. Адже всі гості Свята добра пообіцяли: будуть і надалі приходити сюди зі смачними гостинцями для пташок.
А поки що — 40 новеньких годівничок змайстровано і розвішано по деревах. Гості Свята добра пишаються результатом. І малеча, і дорослі з однаковим ентузіазмом складали деталі годівничок, чіпляли їх на дерева, фотографувалися, щоб запам’ятати, де саме вони, і взимку насипати сюди корм для птахів. Теплу атмосферу створював не тільки настрій людей – на Святі добра частували гарячим чаєм та печивом, розважали діток активними іграми і справді надихали на добрі вчинки.
Фонд зелених технологій Greenville закликає львів’ян частіше приносити щось смачненьке — адже тепер годівничок для підгодівлі вистачає. А за нашу турботу пташки подякують нам навесні — радісним співом та дзвінким щебетанням, яке так тішить після довгої зими.